Der er mange muligheder for storbyferie året rundt, og en vinterferie Rom kan være en dejlig måde at opleve byen på. Der er tit og ofte billige flybilletter til Rom, og hvorfor ikke undgå forårets og sommerens store mængder turister i byen ved at tilbringe en vinterferie i Rom. Fordelen ved storbyferier i Europa er, at de kan nydes på en miniferie bestående af 2-3 overnatninger, alt efter hvor meget du ønsker at se. Rom kan nydes året rundt, om end det selvfølgelig er køligere om vinteren, men samtidig noget færre turister.
Er du i stedet til en sommerferie Rom, så kan du bruge samme Rom guide nedenunder.
Hvordan kommer man til Rom?
Der er tit og ofte billige flybilletter til Rom, så det er bare at søge i god tid efter de bedste og billigste. Jo før du booker, jo billigere vil det oftest være.
Der er 2 lufthavnen uden for Rom, hvor Fiumicino lufthavn er den største og mest brugte ved ankomst fra Danmark. Der er flere forskellige transport muligheder fra Fiumicino lufthavn til ROM centrum og vi vil skitsere dem herunder. Hvis du skulle lande i Ciampino lufthavn, så er principperne de samme, om end at priserne for transport er lavere til Rom pga. kortere afstand:
Hvordan kommer man fra lufthavnen til Rom centrum:
Bus: tag bussen fra lufthavnen til ROM, enten mod stazione Termini eller Vatikanet, prisen ligger på 4-6 euro alt efter hvilket bus selskab og destination der vælges. Ved udgangen fra lufthavnen skal I gå til højre og ca 600 meter henne er bus holdepladsen placeret, følg blot skiltene derhen. Køb billetten ved bussen, og ikke ved busselskabets billetbod, dermed er der fleksibilitet til at vælge den bus, der kommer først uanset hvilket busselskab der vælges. Om I vælger en bus mod Stazione Termini eller Vatikanet afhænger af, hvor I ROM I skal bo. Lav research hjemmefra, så I målrettet kan vælge den bus med rette retning/ bestemmelsessted. Det tager ca 1 time med bus til ROM.
Tog: kører direkte fra lufthavn til Stazione Termini og tager ca 35 minutter. Prisen er ca 12 euro pr person.
Uanset om der vælges bus eller tog, så kan der tages en metro fra Stazione Termini videre til det område, hvor I skal bo.
Taxi er en anden mulighed, og alle hvide taxi fra ROM kommune har en fast pris på turen fra lufthavn til ROM på 48 euro. Det er simpelthen bestemt pr lov, og du kan se prisen på et skilt på taxiens fordør. Vælges en anden taxi end de hvide fra ROM, så husk at aftale en pris inden der køres, ellers kan I risikere en meget stor regning.
Hotel transfer: de fleste hoteller tilbyder afhentning i lufthavnen og med kørsel direkte til hotellet. Prisen ligger omkring 55-65 euro for 3-4 personer. Fordelen ved denne transport fremfor taxi er, at I bliver afhentet i rette tid set i forhold til hvornår jeres fly lander.
Hvor skal man bo i ROM?
Der er et utal af hoteller i ROM, og byen er ligeledes inddelt i områder. Der er indenfor floden i centrum eller på den anden side af floden, hvor Vatikanet blandt andet ligger. Hvis du ønsker at bo under rolige forhold og alligevel tæt på kulturelle seværdigheder som Vatikanet og den spanske trappe, så kan området omkring Vatikanstaten være oplagt. Det ligger på den anden side af floden, og samtidig i gåafstand til Hovedstrøget. Vi kan anbefale hotel Giulio Cesare, som ligger i den ene ende af vejen Via Degli Scipioni, og hotellet er ca 50 meter fra floden Fiune Tevere. Kvarteret er i den ende helt roligt og absolut ikke turistet med store italienske huse i brændte farver. Værelserne på hotellet er i fin stand og indrettet elegant med lysekrone og antikke møbler. Personalet er utrolig venligt og hjælpsomt, Morgenmadsbuffet er ok.
Ønskes i stedet et hotel i Rom med pool? Hvis det er ferie i Rom om sommeren, så kan det blive en rigtig varm fornøjelse. Men det skal absolut ikke afholde jer fra at besøge byen i juni, juli eller august. Dog anbefales det at vælge et hotel med pool i Rom, således I har mulighed for at blive afkølet i den varme middagssol. Selvom der ikke er mange hoteller i Rom med udendørspool, og som samtidig ligger i gåafstand til byens seværdigheder, så er det faktisk muligt.
Hotel Aldrovandi Residence City Suites ligger bag en smuk park i den nordlige del af Rom centrum, beliggende i et ganske roligt område ad Rom uden souvenir butikker og restauranter. Eneste ”larm” kan tilskrives sporvognen, som kører forbi ca. 15 min. Men det mærkes ikke inde fra hotellet, og er blot med til at understrege det autentiske gamle Rom.
Værelserne i den ældre store Italienske villa består af hyggelige lejligheder med soveværelse, evt. ekstra værelse, badeværelse og stue med tekøkken. Hvis I tildeles en lejlighed i stueetagen, så medfølger egen terrasse.
Den udendørs pool ligger ugenert i en lukket gårdhave med liggestole, og der er fin service med pool håndklæder. Det er intet mindre end fantastisk at tage en dukkert midt i siestaen.
Hvordan kommer man rundt i Rom?
Det er muligt at gå rundt til de forskellige seværdigheder i Rom, når I vælger at bo på én af vores anbefalede hoteller. Men ingen tvivl om at der vil blive gået nogle km, da tingene er placeret forskellige steder i Rom. Vil I spare på kræfterne, så kan I vælge at tage det offentlige til nogle af stederne:
Sporvogn, metro eller bus er de muligheder for transport der er i Rom. Metro billetter købes på metro stationen for det antal zoner rejsen går hen. Billet til sporvogn og bus skal købes i en kiosk, som er mærket med et hvidt og blåt skilt med et T. Billetten gælder i 100 minutter til både sporvogn og bus i hele Rom. De 100 minutter er fra billetten købes. Prisen er i 2016 1½ euro pr. person.
Hvor skal man shoppe i ROM?
Det kommer helt an på om du er til billige eller dyre designerbutikker. Tøj, sko og tasker er unægtelig de ting, som forbindes mest med Italien, hvor sko og tasker kan findes til rigtig gode priser. Via del Corso må være ROM svar strøget i København, blot i endnu større udgave. Her er masser af butikker og highstreet kæder, blandt andet hele 3 store Zara butikker. En sidegade til Via del Corsa hedder Via dei Condotti, og her ligger mange af de helt eksklusive butikker som blandt andet Jimmy Choo, Burberry, Celine osv. Gaden ender ved Piazza del Spagna, hvor den spanske trappe ligger. Også her findes et udvalg af eksklusive butikker som Chanel. Skindtasker kan købes til priser fra 200-300 kr., og sko til samme priser. Ved begge dele er det så fra ukendte designere, men du kan sagtens finde noget rigtig smart alligevel.
Hvad skal man se i Rom?
Generelt om besøg af seværdigheder:
Roms bystyre har vedtaget forhøjet sikkerhedsforanstaltninger, hvilket betyder at man skal igennem security tjek før man får lov til at komme ind til seværdighederne. Det betyder at indgangsproceduren tager længere tid end normalt. Mød derfor op i ekstra god tid før en tidsbestemt booket tur.
På en vinterferie Rom kan du aldrig være sikker på varmt vejr, da temperaturen også i sydeuropa kan være under 10 grader om vinteren, omvendt kan du også være heldig at nyde 15 grader og sol, selvfølgelig alt efter hvad tidspunkt du holder vinterferie Rom. Du bør derfor planlægge din sightseen efter dette. Har I aldrig været i Rom før, så er der nogle kulturelle oplevelser, som hører under det obligatoriske.
Vatikanet er stort og smukt, og kun i kort gå afstand fra det før nævnte hotel. Hvis I ønsker at komme ind i Peters kirken, så kom i god tid, der er nemlig kilometer lang kø ( uden overdrivelse). Peters kirken er en virkelig smuk oplevelse, og det er helt gratis at besøge den.
Collosseum og den gamle bydel er smukt at se, og også her kan det anbefales at have styr på billetterne hjemmefra.
Køb af billetter til Colloseum anbefaler vi sker i god tid hjemmefra, således I slipper for at stå i den ekstra lange kø. Ligeledes kan der i højsæson være rift om de guidede ture, og de skal derfor bookes på forhånd. Vi kan anbefale at købe billetter på tickitaly.com, som er en officiel side. Vær her opmærksom på, at fra du laver ordren til de kan bekræfte om der er plads på turen og billetterne tilsendes, så går der ofte min 24 timer. Pas på med de bookingsider, som tager overpriser for billetterne.
Hvis I ikke er specielt interesserede i at komme ind og studere Peterskirken og Collosseum nærmere, så nøjes med at se begge dele udefra. Den spanske trappe er også på listen, og kan ses i forbindelse med evt shopping.
En sidste ting er Fontana di Trevi med det smukke springvand, også dette kan nydes efter en gåtur gennem Roms gader.
Hvor skal man spise i Rom? Det kommer selvfølgelig helt an på hvor I bor i Rom, og hvor langt I vil bevæge jer omkring for at nyde et godt måltid. En god idé er at komme væk fra det turistede Via del Corso, hvor både prisen er høj og kvaliteten ikke helt følger med. Der er ligeledes rigtig mange mennesker på disse spisesteder. Lav lidt research hjemmefra og brug gerne andres erfaringer med restauranter. Hvis I bor i området omkring Vatikantstaten, så kan restaurant Prisco på Via Degli Scipioni anbefales – lækker indretning, god moderne italiensk mad og fin service. Hvis det skal være en god kop kaffe, eller et virkelig stort udvalg af frisklavede sandwich, hvor der skæres af det store parmaskinke, serveres delikate oste og pastaretter så skal I prøve caféen Gourmet, som ligger på vejen Via Cicerone.
Billedet er taget i maj måned, men afspejler stadig stemningen i ROM. Dog vil der ikke være lige så grønt om vinteren.
Indeholder affilliatelink.